Ademcoach Pieterjan Elst

TB is een zelfhelend proces omdat je iets leert wat voor jezelf toepasbaar is; voor iedereen en in elke situatie in het dagelijkse leven.

 

Niemand van ons ademt zoals het eigenlijk zo moeten, dat wil zeggen dat bijna niemand zijn of haar hele ademhalingscapaciteit gebruikt. Een volledig ontspannen gebruik van het diafragma is hiervoor nodig. We blokkeren vaak een deel van ons ademsysteem en gebruiken of compenseren daarbij vaak met de verkeerde spieren. Bijvoorbeeld spieren van schouders, rug of buik. Daardoor verliezen we onnodig veel energie en dan te bedenken hoe veel keer we dagelijks in- en uitademen.

 

Als we ons ademsysteem correct leren gebruiken krijgen we meer levensenergie en ontgiften we ons lichaam beter.

 

Een interessante vraag is: Waarom ademen we niet zoals het zou moeten?

 

Niemand leert het ons en er wordt weinig over gesproken, het is zo vanzelfsprekend en gewoon! Bij negatieve emoties zoals bijvoorbeeld angst of boosheid, houden we onze adem automatisch in of ademen beperkter, om zo deze emoties onder controle te kunnen houden. We doen dit zó vaak dat we op deze manier in ons ademsysteem blokkades en beperkingen creëren en ons ademsysteem niet meer volledig benutten. Dit is een onbewust patroon en het ontwikkelt zich tot een automatisme. Je onthoudt jezelf meer en meer van zuurstof en energie in delen van je lichaam en na enige tijd ontstaat hier een blokkade. Emoties kunnen ons dus van volledig en vrij ademen weerhouden. Het geheugen legt dit als zodanig vast. We noemen dit dan een gebied met een laagfrequent energiepatroon. Door de ademtechniek van Transformational Breathing wordt met een hoog frequente energie geademd en deze is in staat om de laagfrequente negatieve energie van de blokkade te transformeren. Dit betekent dat deze vastzittende emoties in ons onderbewustzijn, gezuiverd en geheeld worden.

 

Dit proces maakt TB zo speciaal en interessant. Het is dus niet zomaar het aanleren van een andere ademgewoonte, het doet veel meer: het brengt verandering in ons leven.

 

Door het toepassen van TB in de veilige omgeving van mijn praktijk, brengen we meer levensenergie in ons lichaam en meer positieve gevoelens. Onze emoties en gevoelens zijn gekoppeld aan onze gedachten. Door het veranderingsproces in onze adem worden deze negatieve gedachten in ons onderbewustzijn gezuiverd en uit ons systeem gehaald, zonder te hoeven weten welke deze precies zijn. Door deze nieuwe positieve energie ontstaat een hechte verbinding met jezelf, met als resultaat een opgewekter, vitaler en zelfverzekerder mens.

Transform your life